Савет безбедности РФ: Неприхватљив притисак на руске медије у иностранству

29-09-2017 05:19:34 | | фото: kremlin.ru/ vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин, током оперативног састанка са сталним члановима Савета безбедности Руске Федерације је разговарао о ситуацији у сиријском Дејр ел Зору и све већег притиска на руске медије у иностранству, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Разговарано је о питању константног и растућег притиска на руске медије у неким земљама. Констатовано је да су такве акције неприхватљиве.

Конкретно, у Сједињеним Државама, компанија која представља канал РТ је присиљена да се региструје као страни агент. Овај статус намеће озбиљна ограничења, а што може резултирати забараном емитовања ТВ канала у овој земљи.

„Данас је председник Путин одржао оперативни састанак са сталним члановима Савета безбедности. Састанку су присуствовали председник Савета Федерације Валентина Матвијенко, председник Државне думе Вјачеслав Володин, руководилац администрације председника Антон Вајно, секретар Савета безбедности Николај Патрушев, министар унутрашњих послова Владимир Колокољцев и директор Спољно-обавештајне службе Сергеј Наришкин“, рекао је Песков.



Он је прецизирао да је током састанка било речи о актуелним унутрашњим питањима у вези са социјалним и економским развојем, о притиску на руске медије у иностранству, вођена је детаљна расправа о сиријском проблему, а посебно о ситуацији у вези са Дејр ел Зором, укључујући и јучерашње разговоре председника Русије Владимира Путина и председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана у Анкари.


„На састанку се разговарало о тренутном и све већем притиску на руске медије у неким земљама у иностранству. Истакнуто је да су такве акције против наших медија неприхватљиве“, истакао је портпарол руског председника Дмитриј Песков.