Опроштај Дуде Ивковића у Пиреју

20-09-2017 09:49:05 | | / vostok.rs |

Легендарни србски кошаркашки тренер Душан Дуда Ивковић вечерас се у Атини, тачније у Пиреју опростио од професионалног бављења тим послом. У ту част одиграна је утакмица између Олимпијакоса и тима Дудиних звезда, у којој су славили изабраници великог стручњака 111:103.


Ивковић (74) је у својој богатој каријери предводио Југославију (касније Србију) до две сребрне олимпијске медаље, једног светског злата, те три европске титуле и једног другог места.

На клупском нивоу, два пута је са грчким Олимпијакосом био првак Европе, а освојио је још седам националних титула, седам националних купова и по један Улеб куп и Куп Радивоја Кораћа.

Утакмици у Пиреју, коју је организовао његов бивши клуб Олимпијакос, присуствовали су и најбољи србски тенисер Новак Ђоковић, као и селектор Србије Саша Ђорђевић, као и Жељко Обрадовић, Дудин кум и дугогодишњи сарадник.

Ђорђевић и Ђоковић у Пиреју

Ђорђевић и Ђоковић у Пиреју


Што се играча тиче, наступили су Дудини бивши играчи Милош Теодосић, Томас Ертел, Никос Зизис, Стефан Марковић, Богдан Богдановић, Костас Слукас, Чеди Осман, Никола Калинић, Перо Антић, Дарио Шарић, Виктор Хријапа, Кајл Хајнс, Бобан Марјановић и многи други...

Занимљиво је да је на 76 секунди пре краја меча, тренер Олимпијакоса Сферопулос уступио Дуди вођење црвено-белих, а сам меч прекунт је на 28 секунди пре краја, што симболизује 28 трофеја које је Ивковић освојио у каријери.

Легенде Олимпијакоса: Спанулис, Ивковић и Томић
Легенде Олимпијакоса: Спанулис, Ивковић и Томић

Душан Ивковић ће за десет дана (30. септембра) бити примљен у Кућу славних Фибе.

РТС