Свечани дочек кошаркаша испред Старог двора

18-09-2017 10:51:24 | | / vostok.rs |


Репрезентација Србије у кошарци стигла је у Београд у поподневним часовима. Након пријема у згради Скупштине града, Александар Ђорђевић и његови играчи изашли су пред око 20.000 навијача који су им се у име кошаркашке публике у Србији громогласно захвалили на 17 невероватних дана и освајању сребрне медаље на Европском првенству.


"Хвала на подршци, која нам је било преко потребна да дођемо до медаље. Хвала момцима, они су легенде србског спорта и кошарке. Они су легенде светског спорта. Медаље око врата су зарадили уз помоћ људи које видите око њих, њима хвала. Ја сам најпоноснији Србин на свету у овом тренутку, јер ме ови момци чине поносним и пресрећним. Хвала им свима", рекао је Ђорђевић и најавио ново окупљање на истом месту за две године.

19.15– У току је интонирање државне химне Србије.

19.14– На балкону су и председник КСС Предраг Даниловић, као и селектор Александар Ђорђевић.

19.12– Од кошаркаша, први на балкон изашао је Богдан Богдановић, а за њим и Владимир Лучић, Драган Милосављевић, Владимир Штимац, Бранко Лазић, Василије Мицић, Марко Гудурић, Стефан Јовић, Огњен Кузмић, Бобан Марјановић, као и капитен Милан Мачван.

У Истанбулу је, због клупских обавеза, остао Стефан Бирчевић.

19.09– Први на балкон Старог двора излази Мирослав Николић, помоћни тренер, као и његове колеге Јовица Антонић и Милан Минић. Ту је и остатак стручног штаба, са кондиционим тренерима, скаутима, лекаром Драганом Радовановићем, физиотерапеутима, портпаролом, економом и тим-менаџером Небојшом Илићем.

19.00– У току је музички програм са балкона Старог двора, где очекујемо да се ускоро појаве кошаркаши предвођени селектором Александром Ђорђевићем.

Спреман дочек за кошаркаше
Спреман дочек за кошаркаше

18.25– Плато испред Старог двора полако се пуни, навијачи са нестрпљењем очекују кошаркаше.

17.17На конференцији за новинареу хотелу "Краун плаза", јавности су се обратили Предраг Даниловић, председник КСС, селектор Александар Ђорђевић, као и играчи Богдан Богдановић и Милан Мачван.

17.00- Почела је конференција за медије, директан пренос је на нашем Првом програму.

16.20– Председница Владе Србије Ана Брнабић, министар омладине и спорта Вања Удовичић и градоначелник Београда Синиша Мали дочекаће српску кошаркашку репрезентацију.

Из Владе Србије је саопштено да ће пријем кошаркаша бити одржан у холу Старог двора у 19 часова, након чега следи свечани дочек на тераси Скупштине града.

15.40– Кошаркашка репрезентација Србије слетела је на београдски Аеродром "Никола Тесла".

Кошаркаши стижу на аеродром (Видео: М. Љубомировић)

15.00– Србски кошаркаши ускоро стижу у Београд, атмосфера у авиону одлична.

Атмосфера у авиону
Атмосфера у авиону

Кошаркашка репрезентација Србије воденим луком дочекана је приликом слетања авиона у Београд после освајања сребрне медаље на Европском првенству у Истанбулу.

Србским кошаркашима на Аеродрому "Никола Тесла" уприличена је највећа почаст у ваздухопловству која се користи само у изузетним приликама.

Изабраници селектора Александра Ђорђевића по доласку су добили овације и аплаузе својих породица и навијача пред великим бројем новинарских екипа.

Кошаркаши Србије до сребра су дошли након пораза у финалу првенства Европе од Словеније 93:85.

На дочеку биће и новинари Спортске редакције Тијана Јевтић и Предраг Страјнић.

РТС