Дани Републике Српске у Србији

15-09-2017 09:41:15 | | / vostok.rs |


Председник Републике Српске Милорад Додик данас ће у Народном позоришту у Београду, у 18 сати, у присуству високих званица Србије, Републике Српске и дипломатског кора, свечано отворити пету манифестацију „Дани Српске у Србији“.

Стваралачки сусрет Републике Српске и Србије пригодном беседом поздравиће председник Републике Србије Александар Вучић.

Скуп у Народном позоришту у Београду благословиће Његова светост патријарх србски господин Иринеј.

Свечаном отварању манифестације „Дани Српске у Србији“ присуствоваће академици, генерали, посланици, истакнути научници и уметници из Републике Српске и Србије и многе друге угледне званице.

У уметничком делу свечаног отварања глумци из Србије и Републике Српске извешће пригодну једночинку „Трезвено, сабрано и саборно“, према сценарију Вулета Журића и др Нелета Карајлића, који је и режирао ту једночинку.

Пре свечаног отварања манифестације „Дани Српске у Србији“ у Београду ће у 12 сати, на платоу између Београдског излога и Руског цара, министар трговине и туризма у Влади Републике Српске Предраг Глухаковић отворити презентацију туристичке привреде Републике Српске.

Манифестација „Дани Српске у Србији“, којом Република Српске представља своју привреду, културу, науку, уметност и спорт, а све то и кроз сарадњу са Србијом, имаће ове године 32 програма у 45 извођења са скоро 800 учесника и одвијаће се у двадесет градова и општина Србије.