Србски одбојкаши освојили бронзу на Европском првенству!

03-09-2017 08:22:49 | | / vostok.rs |


Србија – Белгија 3:2 (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12).

Одбојкаши Србије савладали су Белгију у утакмици пуној преокрета у Кракову и освојили бронзану медаљу на Европском првенству. "Орлови" одлично почели меч, дозволили Белгији да преокрене, а онда уложили последње атоме снаге да дођу до медаље.


Одбојкашка репрезентација Србије ипак ће се у Београд вратити са медаљом око врата. У изузетно напетом и неизвесном мечу, Србија је савладала Белгију са 3:2 и освојила бронзану медаљу на Европском првенству у Пољској.

Са меча између Србије и Белгије
Са меча између Србије и Белгије
Изабраници Николе Грбића одлично су почели меч и освојили први део игре резултатом 25:17. Одлично је функционисао блок Србије, док је напад деловао прилично сигурни и Белгијанци нису имали решење за нашу игру.

Ипак, већ у следећем сету Белгија проналази равнотежу, почиње да игра боље и после неколико грешака србског тима стиже до изједначења у сетовима.

Као да је у тим тренуцима опала концентрација у србском тиму, селектор Грбић покушао је са изменама, али Белгијанци су ушли у ритам и освајају сет резултатом 25:19.

Када је било најтеже, србски одбојкаши су се "отрезнили" и одлучном игром стигли до петог сета.

У неизвесном сету, превагу је однела одбрана србског тима, али пре свега фантастични Дражен Лубурић, који је меч завршио као најефикаснији појединац са 26 поена.

Урош Ковачевић је уписао 16 поена, Срећко Лисинац 15, а Немања Петрић 13. Најбољи у пораженом тиму били су Симон ван де Ворде и Герт ван Вале са по 16 поена.

Србија је тако освојила бронзу, док су у великом финалу састају Русија и Немачка (20.30, РТС 2).