Симоњанова: Информациони рат је сукоб светова на које је, нажалост, подељена земаљска кугла

27-08-2017 09:18:06 | | / vostok.rs |


Главни уредник МИА „Русија севодња“ и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан сматра да ће се информациони рат који је, у суштини, рат подељеног света, неминовно завршити услед неопходности да се човечанство супротстави реалним претњама.

Један од учесника трибине „Млади новинари“ на форуму „Таврида“ поставио је питање главној уредници РТ о будућности информационог рата који је у последње време све израженији.

„То није информациони рат. То је сукоб светова на које је, нажалост, подељена земаљска кугла. Али ја сам оптимиста, уверена сам да ће се он завршити током наших живота. Бићемо приморани да се ујединимо како бисмо се супротставили правој претњи, као што смо се некада ујединили пред претњом од фашизма. Чекам то, хајде да чекамо заједно“, рекла је Симоњанова током панел дискусије на форуму „Таврида“ на Криму.

Она је навела да су амерички политиколози и стручњаци који сарађују с телевизијом РТ, као и чланови њихових породица, под јавном осудом, много већом него у време Хладног рата.

Говорећи о професионалној етици новинара, главна уредница РТ је нагласила да она мора да буде попут лекарске, како не би нанела штету зарад популарности. „Можда ће ти нешто донети више публике, али велико је питање да ли ће побољшати твоју карму“, рекла је Симоњанова.