Лавров: Очекујемо да се усијане главе у САД-у охладе и да ће превладати разум

25-08-2017 11:32:40 | | Фото: РИА Новости/Виталий Белоусов/ vostok.rs |


Москва сматра да нема места за увређеност када је у питању сарадња Русије и САД у Сирији, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

„Што се тиче односа између Москве и Вашингтона, колико то утиче на рад у Сирији. Знате, ми смо прагматични. Схватамо да овде нема места за неке увреде, лажно схваћено осећање престижа. Ради се о претњама за све нас, ради се о судбини народа тог региона, Сирије и других земаља, и не само тог региона“, рекао је Лавров.

„Свесни смо одговорности овог посла који се тренутно обавља. Колико сам чуо изјаве америчких званичника, између осталих и представника Стејт департмента, они имају исти приступ. Чак се ових дана од званичног представника Стејт департмента чула жеља за проширењем области сарадње. Ми смо спремни за то, стално говоримо о томе“, рекао је руски министар.

Русија очекује да ће се усијане главе у Сједињеним Америчким Државама охладити, а санкциони вртлог завршити, додао је Лавров.

„Нисмо ми започели потпуно бесмислену борбу на међународној сцени, нисмо ми почели бесмислени вртлог санкција. Очекујемо да ће се усијане главе охладити и превладати разум“, нагласио је руски министар.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут