Модернизација тенка Т-72А од стране Кијева је незаконита и неефикасна

21-08-2017 11:03:54 | | © Фото : державний концерн "Укроборонпром"/ vostok.rs |


Модернизација тенка Т-72А, о којој је саопштио председник Украјине Петро Порошенко је незаконита и неефикасна, изјавио је за РТ главни уредник магазина „Национална одбрана“ Игор Коротченко.

Руски експерт је подсетио да је Украјина након распада СССР-а добила Т-72 који су остали у складиштима Одеског, Кијевског и Прикарпатског војног округа и од тада их распродаје. Коротченко је нагласио да је модернизација тенка „фактички незаконита и у највећој мери неефикасна“, јер у њој није учествовала компанија „Уралвагонзавод“, која је конструисала машину.

Он је додао да Кијев модернизацију совјетске технике може да представља као успех, али је реалност да је украјинска војна индустрија у паду због погоршања односа са Русијом и да може да произведе само одређене врсте оружја.

„Данас, када су везе прекинуте, велика деградација, праћена масовним отпуштањима је реалност украјинске војне индустрије“, изјавио је он.

Раније је Петро Порошенко на својој страници на Фејсбуку објавио вест о модернизацији тенка Т-72А у украјинским предузећима.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут