Пушков: Дрска лаж, помножена страхом – уобичајени је рукопис кијевског режима

17-08-2017 08:59:22 | | фото: rusvesna.su/ vostok.rs |


Руски сенатор Алексеј Пушков изјавио је да су оптужбе Украјине на рачун Русије у вези с испоруком ракетних мотора Северној Кореји дрска лаж.

Раније је вршилац дужности Државне космичке агенције Украјине Јуриј Радченко изјавио да је могуће да су руски стручњаци раставили ракете „Циклон 2“ и „Циклон 3“ и испоручили Северној Кореји украјинске ракетне моторе којима су оне опремљене.

„Украјина је одлучила да оптужи Русију за испоруку украјинских мотора Северној Кореји (?!!). Дрска лаж, помножена страхом – уобичајени је рукопис кијевског режима“, написао је Пушков на Твитеру.

​Лист „Њујорк тајмс“ је раније објавио истрагу америчких експерата који претпостављају да је Северна Кореја добила моторе украјинске производње за своје балистичке ракете. Украјинске власти и надлежне институције негирали су ову информацију, саопштивши да се у фабрикама у Украјини такви мотори не производе.

Кијев је потом изнео претпоставку да је украјински мотор копиран „у некој земљи“ и да је доспео у Северну Кореју преко територије Кине.

Бројни украјински политичари су потом изјавили да је текст „Њујорк тајмса“ инспирисала Русија.

Стејт департмент је јуче саопштио да се Вашингтон озбиљно односи према саопштењима о испорукама ракетних мотора из Украјине у Северну Кореју.