Руска војска пажљиво прати догађаје на Корејском полуострву

12-08-2017 08:20:35 | | Виктор Озеров. Фото: Пресс-служба СФ/ vostok.rs |


На Далеком истоку руски системи противваздушне одбране су доведени у стање повећане борбене готовости због напете ситуације око Северне Кореје, саопштио је члан Савета Федерације Виктор Озеров, који је раније био на челу Одбора Савета Федерације за одбрану и безбедност.

„Снаге ПВО и ваздушно-космичких снага у Далекоисточном региону су ојачане. То што се данас дешава у вези са Северном Корејом у нама изазива осећај забринутости и због те ситуације разумемо потребу за додатним мерама како би се осигурала наша територија“, рекао Озеров.

Сенатор је нагласио да руска војска пажљиво прати догађаје на Корејском полуострву, посебно у зонама одакле могу да буду лансиране ракете. Предузете су мере за случајеве ако севернокорејске ракете буду погрешно наведене, а постоје и други задаци.

„Снаге ПВО нуклеарног обуздавања омогућавају да се Американци одврате од даљих одлучних корака“, објаснио је Озеров.

Подсетимо, раније је амерички председник Доналд Трамп обећао Северној Кореји „ватру и бес“ уколико та земља буде представљала реалну опасност по САД. Пјонгјанг је на то одговорио да проучава могућност напада на америчке базе на острву Гвам.