Москва: Не бисмо желимо да се код терориста створи уверење да неко у СБ УН ради за њих

04-08-2017 10:16:55 | | / vostok.rs |


Москва је огорчена зато што Савет безбедности УН није осудио гранатирање Амбасаде Русије у Дамаску. Такве акције само охрабрују терористе на нове провокације и терористичке нападе, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

„Неуспех да се покаже дипломатска солидарност са нама нека остане на савести тих делегација. Посебно је нечувено да неуспех Савета безбедности да осуди акте терориста подстиче на нове провокације и терористичке нападе, даје им осећај некажњивости. Не бисмо желели да се код тих варвара створи уверење да неко у Савету безбедности ради за њих“, наводи се у коментару Министарства.

У проценама терористичких активности Нусра фронта међународна заједница не би требало да има никакве нејасноће, коментарише Министарство чињеницу да су неке земље Савета безбедности УН блокирале изјаву за медије о осуди напада на Амбасаду Русије у Дамаску.

„Чини се да се подразумева да терористички напади Нусре треба да наиђу на општу безусловну и одлучну осуду, а у проценама напада на дипломатске мисије не би требало да буде никаквих недоумица. Међутим, већ трећи пут за месец дана дипломатски представници САД, Велике Британије, Француске и Украјине у Савету безбедности УН наизменично, варирајући у тону приговора под маском аргумената о наводном недостатку потребних информација, блокирају предлог Русије за усвајање стандардног кратког предлога изјаве за медије Савета безбедности којом се осуђују терористички напади на руско дипломатско представништво у сиријској престоници“, истакло је Министарство спољних послова Русије.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут