Рогозин: Тренутно се одвија процес рушења свих постигнутих договора са молдавским властима

02-08-2017 12:14:36 | | фото: vesti.ru/ vostok.rs |


Вицепремијер Русије Дмитриј Рогозин изјавио је да је Молдавија, минирањем преговора које је требало да одржи са председником Игором Додоном, изгубила могућност да заради десетине, или чак стотине милиона долара.

„Хтели смо за Молдавију да учинимо много тога. Летео сам за Кишињев и затражио сусрет са члановима Владе како бих представио нове могућности економске сарадње“, рекао је он у интервјуу за молдавски канал „НТВ“.

Међутим, како је истакао, више о томе неће да прича.

„То више није актуелно. Мислим да су изгубили на десетине, или чак стотине милиона долара једним таквим неотесаним потезом“, нагласио је Рогозин.

Рогозин је такође оценио да се тренутно одвија процес рушења свих договора који су досад били склопљени са представницима молдавске власти.

„Након прошлогодишњег заседања међувладине комисије Русије и Молдавије, мислили смо да је све кренуло како треба, били смо спремни да изађемо у сусрет молдавској економији и да отворимо наше тржиште у одређеним областима. То је озбиљно тржиште за Молдавију, треба сам себи да будеш непријатељ па да не искористиш такве предности“, додао је руски вицепремијер.

Према његовим речима, све је почело тако што су молдавске власти правиле проблеме руским званичницима, а потом и војним лицима приликом покушаја да отпутују за Придњестровље.

„Ако не можемо да реализујемо ротацију миротвораца, до чега ће то довести? У Придњестровљу живи 200.000 руских грађана“, упозорио је Рогозин.