Симоњанова: По логици Макрона Русија би требало да протера све западне медије

02-08-2017 10:58:39 | | / vostok.rs |


Главна уредница РТ и Спутњика Маргарита Симоњан прокоментарисала је недавну изјаву председника Француске Емануела Макрона у којој саветује тамошње медије да не преносе информације руских агенција, рекавши да је она лично другачије перципирала демократске вредности.

„Партија председника Макрона демократски је посаветовала француске медије да не преносе информације РТ-а и Спутника, будући да руски медији нису подржавали француског кандидата за време председничке трке. Некако сам другачије перципирала демократске вредности“, наводи се у саопштењу Симоњанове.

Симоњанова је такође рекла и да би Русија по тој логици требало да протера све западне медије из своје земље јер они увек пишу негативно о председнику Владимиру Путину и оптужују га за мешања у изборе других земаља.

„Нема никаквих доказа да РТ или Спутњик пласирају лажне информације. Етикетирањем руских медија да пуштају лажне вести прави се опасан преседан који прети да угрози слободу речи“, истакла је.

Подсетимо, још у марту је саветник тадашњег кандидата за председника Француске Мунир Манжуби оптужио РТ и Спутњик да представљају извор лажних информација о Емануелу Макрону, а сличне оптужбе стизале су из његовог штаба током целокупне предизборне кампање.