Морозов: САД имају добру прилику да покажу заинтересованост за боље односе са Русијом

01-08-2017 10:09:56 | | фото: vmeste-rf.tv/ vostok.rs |


Русија ће предузети реципрочне дипломатске мере у случају да амбасада САД у Русији продужи чекање за издавање виза руским грађанима – једна од опција је и прекид рада руског конзулата у САД, изјавио је члан Комитета за међународна питања Савета федерације Русије Игор Морозов.

„Очигледно је уколико америчка амбасада заиста одлучи да продужи рок за чекање приликом издавање виза, то не би имало никакве везе са смањењем броја људи који тамо раде. Из тог разлога Русија је спремна да предузме дипломатске мере. Као што је то обичај у дипломатској пракси, рокови издавања руских виза Американцима ће такође бити продужени“, рекао је.

Истовремено, он је истакао да би једна од мера могла да буде и прекид рада руског конзулата у САД.

„Питање је коме ће од тога бити боље? Ми сматрамо да Стејт департмент има добру прилику да покаже да је заинтересован да успостави боље односе са Русијом“, навео је.

Подсетимо, амбасада САД у Русији није искључила могућност да ће смањење броја америчких дипломата у Русији утицати на период издавања америчких виза грађанима Русије.

Амбасада се такође жалила и на то да јој није дозвољен приступ једном од објеката у њиховом власништву, а реч је о кући која се налази у „Сребрном бору“ – одмаралишту на периферији Москве.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут


Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут