„Лабораторија Касперски“ пустила у оптицај бесплатни антивирусни програм

26-07-2017 09:46:59 | | фото: © Vladimir Astapkovich / Sputnik/ vostok.rs |


Извор:
Восток, РТ

Компанија „Лабораторија Касперски“објавила је о покретању бесплатног антивирусног програма.

"Имам неке фантастичне вести: Објављујемо глобално лансирање "Касперски фри", који је, као што сте можда претпоставили под насловом, потпуно бесплатан! То је мој поклон! ", саопштио је извршни директор Еуџин Касперски.

Ова новост долази услед америчких тврдњи да је компанија подложна утицају руске владе, а оптужбе САД „Лабораторија Касперски“је жестоко одбила.

Амерички сенатори прошлог месеца су саопштили да планирају да забране Пентагону да користи програме „Лабораторије Касперски“. У одговору на наводе Еуџин Касперски је рекао да је спреман открити изворни код програма компаније америчкој влади.

„Лабораторија Касперски“ је саопштила да је нови производ одмах доступан у САД-у, Канади и многим земљама азијско-пацифичког региона. У септембру, компанија планира да покрије Индију, Хонг Конг, Блиски исток, Африку, Турску, Латинску Америку. Европа, Јапан и Јужна Кореја би могле да добију приступ бесплатном антивирусу у октобру. Тајланд и Вијетнам моћи ће да се придруже у новембру.

"И у то, верујем, биће тако - цела планета покривена", рекао је Касперски.

Бесплатна верзија неће заменити верзије које се плаћају, јер није конкуренција верзијама које се плаћају, саопштили су из компаније.