Песков: Путин указао на нерасположење Кијева да испуњава Мински споразум

25-07-2017 01:05:32 | | фото: ntv.ru/ vostok.rs |


Акције које могу да изазову напетост на линији раздвајања у Донбасу одлажу решавање кризе, изјавио је прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков, коментаришући могуће испоруке америчког оружја Украјини.

Песков је навео да је током разговора у „нормандијском формату“ руски председник Владимир Путин указао на нерасположење Кијева да испуњава Мински споразум.

„Што се тиче слања посматрачких снага на линију раздвајања, то је у овом случају могуће само уз сагласност страна које учествују у сукобу. Као што знате, Русија није сукобљена страна“, рекао је Песков, одговарајући на питање новинара да прокоментарише одржане разговоре, укључујући и предлог Порошенка о слању мировњака УН и информацију да је Путин одбацио овај предлог.

Он је додао да преговори лидера држава у „нормандијском формату“ могу се назвати успешним када је у питању демонстрација спремности да стране наставе са радом како би се решила криза у Украјини.

Подсетимо, лидери су јуче разменили мишљења о ситуацији на у Донбасу, као и о условима увођења комплетног прекида ватре у Донбасу.

Иако нису постигнути никакви конкретни резултати, договорено је да ће контакти бити настављени.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут