Милан Поповић: Морамо сачувати Србију

23-07-2017 10:12:41 | | фото: Новости/ vostok.rs |


Упознали смо га кроз емисију "Задња кућа Србија" помало сетно гледајући све те домове који ће остати напуштени. Затим смо се веселили с њим у музичком програму "Свирај оно наше" коју је водио са супругом Маријом Поповић и кроз коју су прошли сви наши највећи певачи народне музике, а онда је на ред дошла реализација серијала "Гост", који тренутно гледамо на РТС 1 понедељком и петком од 18.25.

Једно је сигурно, новинар, аутор и водитељ Милан Поповић увек има идеје које на Радио-телевизији Србије радо прихватају, а "Гост" је настао, како сам каже, истраживањем.

- Истраживао сам скоро две године туристичку понуду Србије, јер сам имао амбицију да направим веб-сајт о србском туризму - каже на почетку разговора за "Новости" Милан Поповић. - Планирао сам један реалан сајт, без рекламе, без преваре и улепшавања. Тако сам направио пилот-пројекат сајта avanturizam.com, где људи могу да се информишу како да испланирају путовање Србијом. Када сам схватио да ту има грађе и за ТВ пројекат, синуло ми је да би се тема "србски туризам" идеално уклопила у пројекат који дуго маштам да урадим - емисију "Гост". Серијал је осмишљен тако да или ја негде водим госте или сам гост код разних људи, места и догађаја. Тако сам решио да туризам буде прва тема.

* Колико је важно да Србију представимо свима на начин на који је ви у вашем серијалу видите?

- Људи у Србији не знају у каквој земљи живе. Када би је упознали, знали би да се за њу вреди мучити, радити, али и не дозволити да је било ко уништава. Да је морамо сачувати за нашу децу.

* Србију сте обишли уздуж и попреко и кроз серијал "Задња кућа, Србија", па да ли је "Гост" начин да се прикаже најлепша страна наше земље?

- "Задња кућа Србија" је приказала наш највећи проблем, нашу реалност, да нас има све мање и да има много напуштених огњишта. С друге стране "Гост" нуди само једно од решења тих проблема. Воћарство, виноградарство и туризам могу бити шанса и за младе људе у нашој земљи. Лепа шанса у лепој Србији.

* Шта сте на снимањима "Госта" открили о нашој земљи, а да то већ нисте знали?

- Открио сам да је најлепша Србија усамљена, да нема ко да је користи и да је лепша од пола планете.

ГЕЈМЕРИ НА СТАРОЈ ПЛАНИНИ

УЗ данашње издање "Госта" на РТС 1 од 18.25 путујемо на Стару планину, а друштво Милану Поповићу праве двојица момака из "виртуелног света", тачније "гејмери".

- Моји гости су Ненад, тим-менаџер репрезентације Србије у игрању игрица (били су прваци света 2015. године у Јужној Кореји) и Богдан, познат под псеудонимом "Бака прасе" у свету игрица (један од најбољих у игрици "ЛОЛ" на Балкану) - открива Милан. - Узео сам им компјутере, али заузврат сам им понудио авантуру по југоистоку Србије. Погледајте како им се допала!

Новости


КАТЕГОРИЈЕ