Новак без борбе одбранио титулу у Лондону, Роџер: Веома сам разочаран!

16-11-2014 07:16:46 | | Б92, фото: Тањуг/ mojenovosti.com |

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић без борбе је освојио титулу на Завршном Мастерсу у Лондону, пошто се Роџер Федерер повукао због повреде.

Ђоковић и Федерер требало је да се нађу на терену од 19 часова, али је Швајцарац био приморан да одустане због проблема са повредом леђа.

Федерер је на последњи тренинг пред меч каснио чак 45 минута, а после тога одлучио је да уопште не излази на терен пре финала. Тада је почело да се сумња на повреду, али никаква потврда из „О2 арене“ није стигла.

Ипак, Роџер се званично повукао пре почетка меча, вероватно у жељи да се опорави за финале Дејвис купа, које се игра за пет дана. Он је изашао на терен и публици се извинио што је морао да одустане.

„Нисам спреман за меч, покушао сам све - антибиотике, покушао да се загрејем, али ништа није функционисало. Не могу да се такмичим са Новаком. Надам се да разумете. Желео сам да изађем пред вас и извиним се што нисам у могућности да наступим. Извините још једном“, рекао је Федерер публици у Лондону.

Освајач 17. Грен слем титула навео је да је у питању повреда леђа.

„Повредио сам леђа у завршници јучерашњег меча са Вавринком. Веома сам разочаран и надам се да ћу ускоро бити боље. Била је ово невероватно тешка одлука јер волим да играм у Лондону и Завршни Мастерси су свакако били врхунац моје каријере. Нажалост, проблем са леђима ми не дозвољава да играм тренутно, надам се да ће тениски навијачи и сви присутни разумети“, Објавио је Федерер на 'Фејсбуку'.

Ђоковић је тако на несвакидашњи начин стигао до четвртог трофеја на турниру осморице најбољих, трећег узастопно.

Новак је са три узастопне победе раније обезбедио прво место на ATP листи на крају године.

Уместо финалног меча требало би да се игра егзибиција између Новака Ђоковића и Ендија Марија, а после тога ће се на терену наћи дублови Мари/Mekinro – Henman/Кеш.