Рогозин: У државном програму наоружања пажња посвећена градњи нових бродова

30-06-2017 02:38:26 | | фото: © РИА Новости / Сергей Мамонтов/ vostok.rs |


У државном програму наоружања за период 2017—2025. посебна пажња је посвећена градњи нових бродова за руску флоту и коришћење нових технолошких решења, саопштио је потпредседник Владе Дмитриј Рогозин на церемонији постављања камена-темељца за хидрографски брод пројекта 19910 „Амур”.

„Буквално пре неколико недеља стигао је нови програм наоружања, он је предвиђен за период од десет година и сада пажљиво проучавамо њен угао гледања тога што се дешава по питању обнове војно-поморске флоте, између осталог Црноморске флоте. Најважније је да ћемо флоти посветити посебну пажњу“, рекао је Рогозин.


Он је нагласио да је ситуација у свету у овом тренутку крајње компликована, „никоме се све не свиђа оно што се нама и Криму десило, никоме се не свиђа уздизање Русије“. Он је додао да у насталим условима Русија може рачунати само на себе, своју војску, флоту, Ваздушно-космичке снаге.


Потпредседник владе је навео да је Ратна морнарица део дипломатије, јер управо руски бродови, упловљавајући у луке по читавом свету, показују моћ Русије.