Кремљ: Не слажемо се формулацијама Макрона

27-06-2017 03:40:26 | | фото: star-magazine.ru/ vostok.rs |


Кремљ се не слаже са изјавом председника Француске Емануела Макрона о претњи од Русије. Москва ће наставити стрпљиво да оправдава свој став о унутарукрајинском конфликту, рекао је новинарима портпарол председника Дмитриј Песков.

Од Пескова су затражили да прокоментарише како ће изјава француског председника утицати на перспективе „нормандијског формата“, јер је за време састанка са украјинским лидером Петром Порошенком назвао Русију агресором.

„Не слажем се са нашим француским колегом, са тим формулацијама које су се чуле синоћ од господина председника. И несумњиво, руска страна ће наставити стрпљиво да објашњава реалну страну ствари и свој став о украјинском питању… То наглашава значај ’нормандијског формата‘, који је једина безалтернативна платформа за разговор и наставак покушаја за решавање овог унутар украјинског конфликта“, рекао је Песков.

Дан раније, Макрон је изјавио да Француска никад неће признати „анексију Крима од стране Русије“. Француски лидер је навео да у сукобу у Украјини агресија долази од Русије.

„Значи, ми све знамо, ко је покренуо рат и ко је створио ову ситуацију и у каквој ситуацији се налазимо“, рекао је он на заједничком брифингу са председником Украјине Петром Порошенком.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут