Србија одбранила трофеј у Светској лиги

25-06-2017 04:54:56 | | / vostok.rs |


Ватерполисти Србије савладали су, после великог преокрета, Италију резултатом 10:9, у финалу завршног турнира Светске лиге у руској Рузи.

Србски ватерполисти су лоше ушли у меч, пошто су губили са 4:0 све до самог краја прве деонице. Онда је Митровић смањио на 1:4 пред паузу.

У другом делу, далеко боља игра Србије. Одлична одбрана, па и са играчем мање, а у нападу су брзо стигли до два гола - прво је Пијетловић погодио за 4:2, а потом и Прлаиновић са петерца за 4:3.

У трећој четвртини феноменална игра „делфина". Са два гола, Гаврил Суботић је Србији донео преокрет и прво вођство на мечу.

Италијани су се поштено намучили против чврсте одбране „делфина", али су постигли два гола у трећој четвртини. Али је и Стефан Митровић постигао два гола, а потом је и Филиповић маестрално погодио мрежу, па је Србија пред последњу четвртину имала предност 8:6.

У последњој деоници, Италијани су заиграли много боље, постигли три гола за редном, па су на моменат повели са 9:8.

Међутим, "делфини" су експресно одговорили и са два брза гола Душка Пијетловића повели са 10:9 и сачували тај резултат до краја меча.

Србију су до победе предводили Душко Пијетловић и Стефан Митровић са по три гола, док је Гаврил Суботић постигао два, а по једном су се у исту стрелаца уписали, Андрија Прилаиновић и Филип Филиповић.

Италијане је предводио Пјетро Фињоли са три гола.

Србским ватерполистима ово је пети узастопни трофеј у Светској лиги, а укупно 11, док су Италијани остали без трофеја.

Репрезентација Хрватске је освојила треће место на турниру, пошто је савладала репрезентацију САД 10:4.