Одлучите се господо: Да ли безбедност на Балкану подривају Срби или Руси?

22-06-2017 03:59:20 | | © Crown Copyright / nato.int/ vostok.rs |


Поред већ две објављене вести, односно, једне одлуке и једне изјаве на штету Срба, прве о продужењу санкција од стране Доналда Трампа за око стотинак Срба јер наводно подривају Резолуцију 1244 и Дејтонски мировни споразум, друге изјаве председника Хашког трибунала Сержа Брамерца да Република Србска и Србија признају наводни геноцид у Сребреници, дошла је и трећа, односно, огласио се и командант НАТО-а на Косову Ђовани Фунго
.


Да ствар буде још смешнија, Ђовани Фунго је оптужио Русију уместо Србе (како је то данас одлуком одредио Трамп) да подривају безбедност на Косову, као и регију целог Балкана.

Међутим, управо је данас Доналд Трамп одредио санкције за Србе јер "подривају" безбедност у државној заједници Републике Српске и Федерације БиХ и на Косову, а не Русима, па се поставља логично питање, да ли безбедност подривају Руси или Срби, јер се ваљда треба одлучити, или Срби или Руси, или сви заједно господо? Или су ови из НАТО-а побркали лончиће?



Ма дајте, безбедност на Косову и Балкану никада "нису подривале" САД, НАТО и остали им савезници, подржавањем терориста, слањем оружја, окупацијом територија, подршком сепаратизму, бомбардовањима и многим другим радњама...

Али вратимо се на званично саопштење команданта НАТО- на Косову Ђовани Фунга:

"Безбедност Косова је повезана са стабилношћу целог подручја Балкана, а на Косову се свакодневно суочавамо са изазовима политичких и мултиетничких затегнутости, као и руским утицајем", рекао је командант НАТО на Косову у Парламенту ЕУ.

Надаље је пред Одбором за безбедност и одбрану Парламента ЕУ истакао да "постоји снажан утицај Русије на Балкану против којег се треба борити".

Ето, на крају САД и НАТО не могу да се одлуче ко подрива безбедност на Балкану. Једни кажу Срби, други кажу Руси.

Господо, одлучите се већ једном.

То што вршљате по целом Балкану оклопном техником и авионима деценијама уназад, вероватно није никаво подривање безбедности на Балкану, а Срби који ту живе вековима су сигурно тај реметилачки фактор.

Не, нису Срби, Руси су. Они су ти који су реметилачки фактор и који бомбардују деценијама по Балкану.

Ма, не. Нису Руси

Срби су. Или Руси, господо. Одлучите се?

Конфузија међу редовима "савезника".

Редакција