Стоун: Зашто би Путин лажирао видео снимак из Сирије?

22-06-2017 09:23:47 | | © SHOWTIME / YouTube/ vostok.rs |


Режисер Оливер Стоун изјавио је да је сумњичав према информацијама које објављују блогери и додао да не види ниједан разлог због којег би Русија користила лажни видео-снимак о дејствима своје авијације у Сирији.

Разни медији и блогери објавили су раније да су на видео-снимку који је Стоуну током филма „Интервју с Путином“ показао руски лидер, уместо дејстава руске авијације у Сирији приказана дејства америчке авијације у Авганистану.



„Због чега би он (Путин) то фалсификовао? Русија је дала огроман допринос борби против ДАЕШ-а у Сирији, а посебно против ’финансијске империје’ ДАЕШ-а“, навео је Стоун.

Режисер је нагласио да је његов задатак током прављења филма био да пренесе изјаве максимално објективно, а да он сам притом није заузимао ничији став.


„Запад је веома подељен. Они ће ме мрзети, али ја сам само весник, не подржавам ничије мишљење и не прихватам ничији став. Успео сам да снимим овај филм захваљујући својој репутацији. Мислим да смо имали добар ’плес’“, рекао је Стоун коментаришући сарадњу с руским лидером.

„Мислим да камера не може да лаже. Камера показује говор тела, одраз из очију“, рекао је Стоун, који је раније изјавио да је задивљен самоконтролом Владимира Путина.