Кремљ са жаљењем гледа на то што САД инсистирају на санкционој реторици

21-06-2017 12:29:06 | | / vostok.rs |


Кремљ са жаљењем гледа на то што САД инсистирају на санкционој реторици, а Москва ће као одговор на то бити принуђена да припреми адекватне мере и то по принципу реципроцитета, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

„Као што се показало за протеклих неколико година, главни одговор на политику санкција је принцип реципроцитета. На увођење додатних санкција гледамо са жаљењем, жао нам је што се и даље инсистира на политици санкција, то је веома далеко од конструктивног разговора“, рекао је Песков.

Према његовим речима, такав приступ не доприноси тој политичкој вољи како би се разрешила украјинска криза.

Упитан какав ће бити одговор Москве, Песков је истакао да се и даље ради на формулацији реципрочних мера.

Портпарол руског председника је такође прокоментарисао и могућу испоруку америчких авиона Украјини, рекавши да Кремљ о томе никакву информацију није добио, као и да је у питању међусобни договор двеју земаља, иако би Вашингтон, како је рекао, у тој ситуацији требало на уму да има да је у тој земљи и даље у току грађански рат.

Песков је такође истакао и да Москва није сагласна са тврдњом да би Русија требало да напусти исток Украјине и Донбас, будући да она уопште није тамо, па да су самим тим такве изјаве неумесне.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут