Ученици из Србије путују у Русију на међународни камп „Артек“

14-06-2017 02:49:23 | | Ђаци две билингвалне школе из Србије боравиће током јула и а |


Ђаци две билингвалне школе из Србије боравиће током јула и августа у кампу Међународног дечјег центра „Артек“ у оквиру сусрета младих дипломата са вршњацима из 30 држава, а тема овогодишњег кампа биће „Моја планета Земља“.

Србски ученици који ће на лето путовати у Русију су ђаци два билингвална одељења у гимназији Јован Јовановић Змај у Новом Саду и гимназији из Алексинца, а овогодишњи Међународни камп „Артек“ угостиће ђаке између 12 и 16 година старости.

Захваљујући Асоцијацији младих дипломата из Русије на чијем челу је бивши руски амбасадор у Србији Валериј Јегошкин, ове године 25 ученика из Србије путоваће у Русију како би учествовало у међународном кампу, тачније њих 15 из новосадске и 10 из алексиначке гимназије.



Средњошколцима је заједно са прошлогодишњим учесницима кампа „Артек“ поводом Дана Русије приређен пријем у Руском дому у Београду.

Средњошколцима је заједно са прошлогодишњим учесницима кампа „Артек“ поводом Дана Русије приређен пријем у Руском дому у Београду 11. јуна, где су имали прилику да погледају изложбу радова јакутских уметника „Номадски рукописи Сибира“ и поставку фотографија Галине Павлове о Јакутији. Валериј Јегошкин одржао је том приликом ђацима предавање, а средњошколци су могли да уживају и у презентацији игара на националном музичком инструменту хомусу и у народном стваралаштву попут бисероплетења, плетења од коњске длаке, шивења од комада коже и плетења цветова.




Oве године 25 ученика из Србије путоваће у Русију како би учествовало у међународном кампу, тачније њих 15 из новосадске и 10 из алексиначке гимназије.

Као једна од компанија која активно подржава популаризацију руског језика, НИС својим програмом „Енергија знања“ помаже отварање билингвалних одељења у србским школама и пројекат одласка ученика у Русију биће реализован уз помоћ НИС-а. Тим поводом, Асоцијација младих дипломата је директору Функције за организациона питања Андреју Шибанову и саветнику директора те функције за сарадњу са научним и образовним институцијама Снежани Лакићевић, уручила признања као знак захвалности за подршку у раду.