Песков: Само Кијев може да заустави грађански рат у Украјини реализовањем Минских споразума

13-06-2017 01:30:20 | | фото: ntv.ru/novosti/1317177// vostok.rs |


Кремљ има негативан став о расправи у Сенату САД о могућности пооштравања санкција против Русије, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Сенат тренутно разматра неколико предлога закона о санкцијама против Русије. Сенатори Џон Мекејн и Бен Кардин предложили су нацрт закона о санкцијама против одбрамбеног, обавештајног и енергетског сектора руске привреде.

Одговарајући на питање која је реакција Кремља на нове санкције Русији које су предложили амерички сенатори, Песков је рекао: „Негативна“.

Песков је додао да Кремљ пажљиво прати ситуацију са могућим интензивирањем америчких санкција Русији.

Песков је рекао да само Кијев може да заустави грађански рат у Украјини, реализовањем Минских споразума.

„Русија је није окупирала. Русија није окупирала никакве територије“, одговорио је Песков на питање да прокоментарише нацрт закона који се разматра у Украјини о томе да се територија Донбаса која није под контролом Кијева посматра као територија коју је окупирала Русија.

Према речима Пескова, то је унутрашњи украјински сукоб. „Називајући ствари својим правим именом, то је грађански рат који може да заустави само Украјина, само Кијев делујући у складу са реализацијом Минских споразума“, додао је он.