Са Catenom mundi на Сајму књига

30-10-2014 02:14:32 | | / mojenovosti.com |

Већ пети дан Сајма књига не престаје интересовање за издањима ИК Catena mundi. После две сајамске промоције, наша издавачка кућа је једно од изненађења овогодишње књижевне смотре.

Упркос економској кризи, чини се да у Србији и даље има места за квалитетне књиге. У ову чињеницу уверили су се сви који већ пети дан на штандовима наше издавачке куће шире идеју слободе кроз књиге за храбре људе. За Сајам књига 2014. Catena mundi је спремила низ нових издања, од којих су нека имала и сајамске промоције.

У понедељак, 27. Октобра у 18 часова, у Промотивном простору Хале 1, представљена је једна од кључних библиотека наше издавачке куће – Србско становиште. О самој библиотеци, у којој су штампане књиге Мила Ломпара, Косте Чавошког, Слободана Антонића, Зорана Чворовића, Ратка Парежанина и Душана Пророковића, говорио је извршни уредник ИК Catena mundi, Никола Маринковић, а своје књиге представили су Зоран Чворовић (Право и православље) и Душан Пророковић (Немачка геополитика и Балкан).

Већ сутрадан, у истом простору, у 17 часова, одржана је сајамска промоција енциклопедије Catena mundi. Уз изванредне филмове у режији ђакона Ненада Илића, о настанку енциклопедије причао је извршни уредник ИК Catena mundi, Никола Маринковић. Било је интересантно видети реакције посетилаца Сајма који се први пут сусрећу са култном енциклопедијом. Дружење са ново придобијеним читаоцима потом се наставило и на нашем штанду у Хали 1.

Поред енциклопедије, наша издавачка кућа је за овај Сајам спремила и низ битних наслова. На првом месту, то је књига „Иван Иљин – између Чеке и Гестапоа“, затим поменуте књиге Зорана Чворовића и Душана Пророковића, „Побуњеници и смислотворци“ Владимира Димитријевића, те изванредна студија Зорана Аврамовића „Демократија и бомбардовање“ и најзначајнији антиглобалистички наслов године – „Последице ЕУ интеграција“, из пера Дејана Мировића. Велику пажњу изазвала је и нова књига академика Косте Чавошког, „Велеиздаја“.

Дружење са нашим ауторима, које ће се наставити и током викенда, привукло је и пажњу медија и других јавнох личности. На нашем штанду били су Аца Селтик, Вељко Ђурић Мишина, Жељко Цвијановић, Миодраг Зарковић, др Неле Карајлић и Слободан Антонић, а књиге су потписивали Мило Ломпар, Коста Чавошки, Зоран Чворовић и Владимир Димитријевић.

Извор: Двери