РТ: Нико не би преживео нуклеарни рат - Путин у интервјуу Оливеру Стоуну

07-06-2017 09:44:46 | | / vostok.rs |


Извор: Восток, РТ

"Ниједна земља на свету не би преживела удар нуклеарним оружјем најмоћнијих светских нуклеарних држава", рекао је Владимир Путин.

Ова његова изјава представља део низа разговора са америчким редитељем Оливером Стоуном.

Питање да ли би људска раса преживела потенцијални глобални нуклеарни рат мучи умове генерација, а такође и Стоуна, који је питао руског председника да ли верује да САД могу изаћи као победник ако би избио такав сукоб.

"Да ли би у овом рату САД биле доминантне?", упитао је Стоун.

"Ја не мислим да би ико преживиo такав сукоб," одговорио је кратко Путин у кратком трејлеру за филм као најава за интервју са њим у четири дела под називом "Путинови интервјуи", а који ће бити премијерно емитован следеће недеље.



Путин је тада показао и делић војне руске стратегије и тактике и технологије. у једном делу снимка налазе се Стоун и Путин у војној контролној соби где му је руски лидер показао технологију и праћење развоја ситуације на терену у Сирији у реланом времену.

"Пилот је рекао да ће направити још један покушај", рекао је Путин Стоуну док му показује директан пренос из војног борбеног авиона на "смартфону".

Стоун га је онда упитао да ли има наде за промене у америчко-руским односима, а за које су обе земље признале да су на најнижој тачки од Хладног рата.

"Нада увек постоји. Наде има све док вас не однесу на гробље", одговорио је Путин.




КАТЕГОРИЈЕ