НИС обележио Дан заштите животне средине еколошком акцијом у Националном парку „Фрушка гора“

05-06-2017 03:20:41 | | / vostok.rs |


Поводом 5. јуна, Светског дана заштите животне средине, данас је у Националном парку „Фрушка гора“ организована еколошка акција уређења и чишћења фрушкогорских потока. У акцији под називом „Радни дан за природу“ учествовало је готово 100 представника НИС-а, Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, ЈП „Национални парк Фрушка гора“ и Покрајинског завода за заштиту природе који су заједничким снагама очистили простор на извориштима Раковачког, Добочаш и Ђирос потока.



Циљ акције је развој еколошке свести у правцу одговорнијег понашања према животној средини, са нагласком на водотокове, имајући у виду да фрушкогорски потоци представљају значајне еколошке коридоре који повезују Фрушку гору са Савом и Дунавом.


Одговоран однос према водним ресурсима је један од приоритета НИС-а у смислу заштите животне средине, а улагање у заштиту животне средине је један од главних приоритета компаније. НИС брине о заштити животне средине кроз различите пројекте усмерене на строго поштовање највиших еколошких стандарда, ефикасно и одговорно коришћење расположивих ресурса, повећање енергетске ефикасности и употребу обновљивих извора енергије. Активности и резултати НИС-а у домену заштите животне средине стално се унапређују са циљем развоја еколошке свести појединаца и читаве заједнице.

Светски дан заштите животне средине обележава се са циљем да се скрене пажња јавности на потребу очувања животне средине. Тема овогодишњег дана је повезивање људи са природом, а обележава се уз слоган “Ја сам са природом”.