Кадиров: Спреман сам да посаветујем Европу на тему борбе против тероризма

04-06-2017 09:40:20 | | © Sputnik/ Саид Царнајев/ vostok.rs |

„Са своје стране смо увек спремни да помогнемо и посаветујемо у вези с тим како се борити против тероризма: на својој територији смо га победили”, истакао је председник Чеченије.


Председник Чеченије Рамзан Кадиров је изјавио да је спреман да посаветује Европу по питању борбе против тероризма и позвао је Запад да обезбеди безбедност својих грађана и страних туриста.

„Док се европске власти баве непостојећим проблемима у Русији и посвећују ’посебну пажњу’ Чеченској Републици, на њиховој територији, у њиховим државама дешавају се терористички напади. Људи гину”, написао је Кадиров на Инстаграму.

Према његовим речима, „жарка жеља” европских земаља да подучавају Русију и траже начине за вршење притиска на њу довела је Европу до унутрашњег хаоса,
преноси RT.

„Интензивно посвећујући пажњу другим земљама, они су сасвим заборавили на себе, на своје људе, на своје проблеме. (...) Ми изражавамо дубоко саучешће (поводом напада у Лондону). Са своје стране смо увек спремни да помогнемо и посаветујемо у вези с тим како се борити против тероризма: на својој територији смо га победили”, истакао је председник Чеченије.

Кадиров је такође позвао становнике Чеченије да максимално ограниче путовања у Европу.

У ноћи уочи 4. јуна у Лондону су се догодила два терористичка напада. Три мушкарца су у аутомобили налетели на пешаке на Лондонском мосту. Касније су на Бобо-маркету изашли из возила и ножевима напали пролазнике.

У нападима је погинуло седам особа, а најмање 48 особа је рањено.

Руска реч