RT: У Лондону убијена три нападача после убиства шест особа

04-06-2017 08:46:57 | | © Neil Hall / Reuters/ vostok.rs |


Најмање шест особа убијено је у серији инцидената који су се догодили на Лондонском мосту и у околини моста, саопштила је полиција.

Лондонска полиција саопштила је да је најмање шест особа убијено у близини Лондонског моста. Полиција је додала да су три нападача убијена.

​„У овој фази верујемо да је шест људи погинуло, поред три нападача које је убила полиција. А најмање 20 рањених је одведено у шест болница широм Лондона“, рекао је представник противтерористичке јединице Марк Роули.

​„Наоружани полицајци брзо су одговорили на напад и брзо и храбро се суочили са три осумњичена мушкарца која су убијена на пијаци Бороу“, рекао је Роули. „Нажалост, шест особа је погинуло“, додао је он.

​У суботу су локални медији јавили да је комби ударио неколико пешака на Лондонском мосту, док је непозната особа наоружана ножем упала у ресторан недалеко од Лондонског моста на пијаци Бороу.

​Лондонска полиција потврдила је напас на Лондонском мосту, пијаци Бороу и области Воксхол. Полиција је касније јавила да инцидент у Воксхолу није повезан са друга два напада.

Полиција је додала да су инциденти на Лондонском мосту и пијаци Бороу проглашени за терористичке нападе.

Лист „Дејли мејл“ објавио је видео-снимак на којем се види новинар Џеф Хо који је повређен у терористичком нападу у Лондону у ноћи 4. јуна. Раније су његови пријатељи ставили његову фотографију на Твитер са молбом да им се помогне у потрази за несталим пријатељем на подручју пијаце Бороу.

На снимку се види како он тетурајући иде ка колима хитне помоћи у пратњи лекара. Човек покрива врат мајицом, а груди, стомак и панталоне су му прекривени крвљу.