Тајсон - Члан Савеза писаца Русије?

23-10-2014 03:10:46 | | / mojenovosti.com |

Московска издавачка кућа „Ексмо“ најавила је за 27.октобар промоцију књиге „Тајсон.Беспоштедна истина„, аутобиографију славног америчког боксера. У медијима су се појавиле информације да ће Тајсону бити уручена чланска књижица Савеза писаца Русије, почетком новембра кад буде посетио Москву, пошто самој промоцији неће присуствовати.

У међувремену је Генадиј Иванов, секреатр Савеза писаца Руске Федерације (РФ) ову вест демантовао назвавши је најобичнијом новинарском „патком„ пошто Тајсон није ни писао захтев за пријем у Савез писаца Русије. “Ми чак и не знамо да му је књига издата у Русији, то први пут сад чујемо“, изјаио је Иванов.

У књиженичкој организацији сматрају да је овом изјавом Владимир Хрјунв,промотер књиге славног боксера, желео да привуче пажњу на предстојећу промоцију.

Књига „Тајсон. Беспоштедна истина.“ превдена је на више језика и инересовање за њу стално расте у целом свету.

Тајсон је у својој бриљантној боксерској каријери имао 50 победа од којих 44 нокаутом,а 6 пута је био поражен у рингу.Године 1986. постао је најмлађи првак света у тешкој категорији и први пут је ушао у Гиниксову књигу рекорда у којој се поново појављује са новим рекордом-највећим бројем брзих нокаута. Без обзира на то што је Тајсон завршио каријеру пре десет година, још увек држи реноме једног од најбољих боксера данашњице. Не смета му ни то што је три године био у затвору због силовања и што је 1997. г.у рингу одгризао ривалу ухо.

Бранко Ракочевић