Захарова: Лидери Холандије још једном показали отворену русофобичну пропаганду

31-05-2017 09:40:48 | | / vostok.rs |


Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захрова изјавила је да је Холандија извртела сопствене грађане око малог прста када је реч о споразуму о стабилизацији и придруживању Украјине Европској унији.

„Током целе прошле године били смо сведоци како присталице такозване европске будућности Украјине покушавају да изађу из ситуације настале након референдума у Холандији, када су грађани те земље јасно дали до знања да не подржавају улазак Украјине у састав ЕУ“, рекла је она.

Према њеним речима, из свега овог потребно је извући тужан закључак — иако су Холанђани рекли „не“ асоцијацији са Украјином, власти те земље су их извртеле око малог прста.

„То су учинили лидери те земље, још једном показавши отворену русофобичну пропаганду, која представља директно кршење саме суштине Споразума о стабилизацији и придруживању“, додала је Захарова.

Говорећи о украјинским властима, навела је, овај корак холандских власти купиће им још неко време како би опстали на власти и хранили свој народ бајкама о „светлој европској будућности“.

„Истовремено, Кијев наставља да игнорише процес трансформације Украјине из индустријски развијене земље у пољопривредни придодатак ЕУ. Нада је на самим Украјинцима, који би требало сами некако да се изборе са тим“, закључила је Захарова.

Нешто раније данас, Парламент Холандије ратификовао је Споразум о стабилизацији и придруживању између Европске уније и Украјине.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут