RT: Путин са Макроном имаo отворену и искрену размену мишљења

29-05-2017 07:52:55 | | © Philippe Wojazer / Reuters/ vostok.rs |


Извор: Восток, РТ

Руски председник Владимир Путин и његов француски колега, Емануел Макрон, имали су "тешке", али "искрене" разговоре током њиховог првог сусрета у Версају. Двојица лидера су обећали да ће побољшати односе и заједнички наступити пред међународним проблемима.

Први састанак рускиог и француског лидера трајао је скоро три сата, а Макрон је рекао да је "француско-руско пријатељство било у тежишту разговора".

Француски председник је, међутим, имао "неке несугласице" са својим руским колегом, али је рекао да су разговарали отворено у "искреној размену мишљења."

Путин је такође рекао да су имали неке разлике, али је рекао да су видели многа питања на сличан начин, као и то да француско-руски односи могу бити квалитативно побољшани.

"Ми смо тражили заједничку платформе у раду око кључних питања међународне агенде. И ја верујем да ми то видимо. Ми смо у стању да барем покушамо да покренемо решавање кључних савремних проблема заједно", рекао је Путин.

Руски лидер је рекао да су његови разговори са Макроном помогли да се нађе пар заједничких тачака у раду око великих међународних проблема, а да ће две стране покушати да додатно усагласе своје ставове о овим питањима.

Путин је такође позвао свог француског колегу у Русију рекавши: "Надам се да ће он моћи да проведе неколико недеља у Москви", рекао је председник Путин.