Захарова: Власти Црне Горе се преко Русије правдају грађанима за улазак у НАТО

29-05-2017 11:36:00 | | / vostok.rs |


Оптужбе министра спољних послова Црне Горе Срђана Дармановића на рачун Русије имају за циљ правдање пред сопственим народом због уласка у НАТО, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

"Министарство спољних послова је у више наврата коментарисало бројне изјаве црногорских политичара о наводним руским претњама, мешање у унутрашње послове, итд... Све ово има за циљ правдање пред сопственим народом због уласка у НАТО", истакла је Захарова.

Захарова je такође истакла да грађани Црне Горе "не горе од жеље" да Црна Гора уђе у НАТО.„Информативно праћење приступања Алијанси изграђено је на шпијунирању и одбрани од виртуелног непријатеља. Све је то било потребно из једног једноставног разлога - народ Црне Горе, најблаже речено, није био одушевљен идејом чланства у НАТО. Управо зато и није одржан референдум. Власти су се плашиле да покажу праве бројке које показују вољу Црногораца. Због тога је одлучено да се та воља сузбије измишљајући приче о ’руци Кремља‘“, истакла је Захарова.