Од дијалога са САД зависи решавање проблема у Сирији и борба против међународног тероризма

28-05-2017 10:02:26 | | / vostok.rs |


Један од приоритета Москве је конструктиван дијалог са Вашингтоном, од тога зависи решавање проблема у Сирији и борба против међународног тероризма и потребно је да се направи избор да ли да се продубе тензије или започне раст са најниже тачке у односима, изјавио је саветник председника Русије Игор Левитин.

„Свет је стигао до критичне тачке. Ситуација је дошла до заоштравања односа Русије и Запада и од стручњака зависи како ће они бити решени. Не могу сви проблеми бити решени, али морамо корак по корак да се удаљимо са ивице“, рекао је Левитин на конференцији „Балтички форум“ који се одржава у Летонији.

Он је нагласио да Русија подржава дијалог са Западом и да један од приоритета Москве представља конструктиван дијалог са Вашингтоном.

„Од тог дијалога зависе решавање проблема и Сирије и Блиског истока и борба против међународног тероризма и решавање других проблема. Потребно је да се направи избор да ли да се још више продубе тензије или да се започне раст са најниже тачке у односима између Русије и Запада до које смо стигли“, истакао је Левитин.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут