Путин и Ердоган разговарали о ситуацији у Сирији

27-05-2017 02:29:49 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин и његов турски колега Реџеп Тајип Ердоган су током телефонског разговора размотрили ситуацију у Сирији и истакли значај што скоријег усаглашавања аспеката Меморандума о стварању зона деескалације, саопштила је прес-служба Кремља.

„Приликом разматрања сиријске кризе истакнут је значај што скоријег усаглашавања практичних аспеката Меморандума о стварања зона деескалације у Сирији“, наводи се у саопштењу.

Такође се истиче да ће то ојачати режим прекида непријатељстава и повећати ефикасност међусиријских преговора у Женеви и Астани. Договорено је да се појача координација напора за решавање сиријске кризе на различитим нивоима.

Лидери двеју земаља такође су разматрали реализацију споразума о укидању ограничења у трговинској и економској сфери, као и реализацију великих заједничких пројеката, саопштила је прес-служба.

„Разговарано је о току реализације споразума о међусобном укидању ограничења у трговинској и економској области и реализацији великих заједничких пројеката у енергетском сектору — изградње нуклеарне електране ’Акују‘ и гасовода ’Турски ток‘“, додаје се у саопштењу.

Председници Русије и Турске такође су се договорили да ће наставити редовне личне контакте.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут