Песков: Став председника Путина о украјинском питању је добро познат

26-05-2017 01:41:45 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин залаже се за наставак рада у „нормандијском формату“, али песимизам изазива тренутни став Украјине о реализацији Минских споразума, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Председник Русије Владимир Путин ће се у понедељак у Версају састати са својим француским колегом Емануелом Макроном који је ступио на дужност пре мање од две недеље.

„Што се тиче могуће расправе о украјинској теми током предстојећег сусрета са председником Макроном, став председника Путина је добро познат. Председник врло доследно спроводи курс о потреби да се реше унутрашња украјинска питања и сматра да једини инструмент за решавање који имамо у арсеналу представљају Мински споразуми који морају да се имплементирају“, рекао је Песков новинарима коментаришући могућност да Путин и Макрон размотре украјинско питање.

Портпарол руског председника истакао је да се Путин залаже за наставак рада у „нормандијском формату“.

„И, да тако кажем, са приличним песимизмом оцењује тренутну динамику коју показује украјинска страна у погледу реализације Минских споразума. Тај приступ је добро познат, он није нов. И он је доследан“, нагласио је Песков.

Руска тачка гледишта не поклапа се са проценом догађаја у Украјини коју је дао председник Европског савета Доналд Туск, рекао је Песков.

„Да, заиста, постоји разлика у процени онога што се дешава у Украјини и у процени тренутног стања ствари о решењу украјинске кризе. И у томе се гледиште Русије не поклапа са гледиштем које је дао Туск“, рекао је Песков новинарима.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут