Савет безбедности РФ: Напад коалиције предвођене САД на Сирију нелегитиман

20-05-2017 10:06:04 | | / vostok.rs |


Руски председник Владимир Путин разговарао је са члановима Савета за безбедност Русије о актуелној ситуацији у земљи, као и о питањима сајбер-безбедности. На састанку је такође истакнуто да је најновији напад коалиције предвођене САД на Сирију нелегитиман.

„Било је речи о текућим социјално-економским питањима Русије. Поново су размењена мишљења о заштити сајбер-безбедности“, рекао је портпарол руског председника Дмитриј Песков након састанка.

Савет за безбедност Русије истакао је да је напад на Сирију, који је у четвртак увече извела коалиција на челу са САД, нелегитиман.

„Учесници су разговарали о сиријској теми, а посебно о новом нападу Американаца на сиријску територију. Наведено је да су оваква дејства нелегитимна и да суштински отежавају процес утврђивања зона деескалације и решавања сиријске кризе у целини“, рекао је Песков.

На саветовању су учествовали и премијер Дмитриј Медведев, председница Савета федерације Валентина Матвијенко, председник Државне думе Вјачеслав Володин, секретар Савета за безбедност Николај Патрушев, министар одбране Сергеј Шојгу и други.

Авијација међународне коалиције на челу са САД у четвртак увече је бомбардовала владине снаге у области Танф на југу Сирије. Пентагон је саопштио да је бомбардована колона која је ушла у „зону спречавања сукоба“, у којој су се налазиле оружане формације које подржавају САД.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут