Песков: Путин дао је исцрпан коментар о наводним контактима руских званичника са Трампом

18-05-2017 08:57:44 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин дао је исцрпан коментар о наводним контактима руских званичника са америчким председником Доналдом Трампом и томе нема више ништа да се дода, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Желим да вас подсетим на процену коју је дао председник о оном што се сада дешава у САД у контексту ове приче, могу чак и да кажем конкретно — то је ’политичка шизофренија‘. Осим исцрпне дефиниције, немамо више ништа да додамо ономе што је рекао председник“, одговорио је Песков на захтев коментарише наводне контакте руског амбасадора Сергеја Кисљака и Трамповог тима.

„Проверите у речнику“, додао је он на захтев да објасни шта се подразумева под изразом „политичка шизофренија“.

Именовање бившег шефа ФБИ Роберта Милера за специјалног тужиоца по предмету „мешања Русије“ у изборе у САД је унутрашњи политички процес који не треба коментарисати, изјавио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков.

„Не можемо да говоримо о нашим америчким колегама. Немамо шта да коментаришемо. То су унутрашњи амерички процеси, како их је окарактерисао председник Путин“, одговорио је Песков новинарима на питање о именовању бившег директора ФБИ за специјалног тужиоца.

Министарство правде САД је именовало бившег директора ФБИ Милера за специјалног тужиоца за истрагу о такозваном мешању Русије у председничке изборе у САД 2016. године. Специјалне службе САД су раније оптужиле Русију за покушај да утичу на резултате избора, што је Москва више пута негирала.