Захарова: Извештај Стејт департмента о „злочинима режима Асада“ садржи неоригиналне фразе

18-05-2017 08:37:27 | | / vostok.rs |


Извештај америчког Стејт департмента који је објављен ове недеље о „злочинима режима Башара ел Асада у Сирији“ садржи добро познате и неоригиналне фразе који се не могу доказати, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на конференцији за медије.

„Ове изјаве не пружају никакве чињенице о наводним ’бројним прекршајима међународног права од стране Дамаска, укључујући и правила вођења међународних сукоба и људска права‘“, истакла је Захарова.

Истовремено, она је подсетила да је ракетни напад САД на аеродром Шаират 7. априла био флагрантно кршење међународног права. „Традиционално, Вашингтон се позива на податке организација за људска права и информације сопствене обавештајне службе које није могуће проверити или проучити, а такође и методологију припреме ових материјала“, приметила је Захарова.

Коментаришући намере САД да Курде у Сирији снабдева оружјем, Захарова је додала да све испоруке из трећих земаља у Сирију треба да обавља легитимна влада земље.

„Управо тако ради Москва када су у питању земље Блиског истока. Стога је неопходно да се полази од овог неоспорног правила“, рекла је Захарова.