Москва: Изненађује још једна у низу бесрамна лаж Си-Ен-Ена

13-05-2017 10:00:29 | | / vostok.rs |


Министарство спољних послова Русије је искритиковало америчку телевизију Си-Ен-Ен због чланка о фотографијама шефа ресора Сергеја Лаврова са председником САД Доналдом Трампом.

„Искрено нас изненађује још једна у низу бесрамна лаж Си-Ен-Ена, објављена 11. маја ове године под насловом ’Бела кућа бесна након троловања руским фотографијама из Овалног кабинета‘“, наводи се у саопштењу ресора.

Си-Ен-Ен је саопштио, позивајући се на „изворе“, да је Москва наводно превеслала Вашингтон објавивши заједничке фотографије Лаврова и Трампа. Телевизија тврди да фотографије нису за објављивање и да Бела кућа „негодује“ због њиховог појављивања у јавности. У чланку се наводи и цитат, опет анонимног „представника“ Трампове администрације.

„Они су нас прешли. То је и проблем са Русима — они лажу.“

Москва је нагласила да се мишљење неименованог „чиновника“ из Беле куће разилази са званичном позицијом ресора.

Та информација је пала у воду на брифингу званичног представника Беле куће истог дана кад и поменута емисија, наводи се у саопштењу Министарства.

Како су подсетили у Министарству, током обраћања новинарима представник администрације председника Сара Сандерс је без „негодовања“ које се чуло у Си-Ен-Ену указала да су састанку Трампа и Лаврова у Овалном кабинету присуствовали званични фотографи обе стране, док је објављивање фотографија извршено према установљеном протоколу.

„Остаје да се закључи да ово није први званични испад Си-Ен-Ена са очигледном демонстрацијом одсуства како озбиљних ’извора‘ у садашњој Белој кући, тако и професионалне одговорности према новинарској професији“, навели су у Министарству иностраних послова Русије.