Лавров: Трамп потврдио да је расположен за нормализацију односа са Русијом

12-05-2017 09:11:27 | | / vostok.rs |


Москва оставља председнику САД Доналду Трампу да сам одреди у којим је формама најбоље да Сједињене Државе развијају односе са Русијом, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Лавров је, одговарајући на питање новинара — да ли се током састанака у Вашингтону разговарало о могућем обнављању рада председничке комисије Русије и САД чији је рад замрзнут након почетка украјинског конфликта — саопштио да се нису дотицали ове теме у предметном плану.

„Свима је познато да је председничка комисија била веома користан инструмент, али узимајући у обзир да је сада нова администрација, остављамо Доналду Трампу и његовим сарадницима да одреде у којим формама је боље развијати односе са Русијом“, рекао је Лавров новинарима.

Он је такође нагласио да је Трамп на састанку са њим у среду „потврдио да је расположен за нормализацију односа“ са Русијом.

„Ми ћемо бити спремни да радимо у оном степену и оном брзином који буду одговарали администрацији која тек формира тим, укључујући и спољнополитички“, нагласио је Лавров.

Након посете Вашингтону, руски шеф дипломатије Сергеј Лавров допутовао је у Фербенксу на Аљасци, где ће присуствовати самиту Арктичког савета.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут