Лаврентјев: Русија има необориве доказе да су догађаји у Хан Шејхуну провокација

05-05-2017 09:37:49 | | / vostok.rs |


Русија има необориве доказе да су догађаји у Хан Шејхуну провокација и она ће наставити да убеђује Запад да је потребно да о том питању промени свој став о Сирији, изјавио је специјални изасланик председника и шеф руске делегације на разговорима о Сирији у Астани Александар Лаврентјев.

„Врло добро знате да Русија има све непобитне доказе да је то чиста провокација појединаца и институција који нису заинтересовани за постизање мира на сиријском тлу. Али, нажалост, сва наша објашњења, аргументи, покушаји да докажемо наилазе на потпуно неразумевање Запада“, рекао је новинарима Лаврентјев.

„Без обзира на то, ми ћемо радити у том правцу и покушати да убедимо земље да промене свој став према влади Сирије“, истакао је он.

Сиријска опозиција је 4. априла саопштила да је 80 особа страдало у нападу хемијским оружјем у провинцији Идлиб, а за напад је окривила владине снаге. Дамаск је за напад оптужио милитанте и њихове помагаче. Сиријске власти тврде да никада нису користиле хемијско оружје против цивила и терориста, а да је целокупан хемијски арсенал Сирије извезен из земље под контролом ОЗХО.


Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут