Снежна сибирска девојчица постала звезда Инстаграма

02-05-2017 09:23:38 | | фото: ВАДИМ РУФОВ/ vostok.rs |


Већ читаву седмицу на руским и страним сегментима интернета дискутују о девојчици из Јакутије. За њу кажу да је Снежна краљица, сибирска Денерис, девојчица од порцелана. И све то због њене необичне лепоте: генотип северних народа Русије и албинизам дали су чаробан спој.


Albino girl

ВАДИМ РУФОВ

Наријана је девојчица са албинизмом. Њена коса је бела попут снега, кожа попут порцелана, а плаво-љубичасте очи непрестано мењају нијансе. То није типичан изглед становника њеног региона – Јакутије, где је већина људи тамних очију и косе.

Albino girl

ВАДИМ РУФОВ

Наријана се прославила када је локални фотограф Вадим Руфов направио серију фотографија са њом и објавио их на друштвеним мрежама.

ВАДИМ РУФОВ

Нашао ју је случајно преко Инстаграма, где су је родитељи недавно регистровали на њен захтев.

ВАДИМ РУФОВ

Наријана је радо пристала да се слика. То је веома активно дете, воли да се фотографише и да буде у центру пажње.

ВАДИМ РУФОВ

„То је најнеобичније дете које сам видео својим очима“, прича фотограф. „Било је веома лако радити са Наријаном, њој не треба ни говорити какав положај да заузе, куда да гледа. Она сама одлично позира.“

ВАДИМ РУФОВ

Ни родитељи, ни фотограф нису могли да претпоставе да ће Наријана изазвати такав интерес. Сада не знају шта ће од силних понуда модних агенција и фотографа.

ВАДИМ РУФОВ

Али родитељи су одлучили да је за Наријану рано да почне да ради. „Не желимо да је оптерећујемо. Нека јој детињство потраје што дуже. Ако почне да ради, мораће раније да одрасте“, каже мама.

ВАДИМ РУФОВ

Наријана машта да има свој Јутјуб канал и да постане блогер и модел. Али засад је све то за њу само забава.

Аутор: Јулија Рибина, Анастасија Карагодина, Руска реч