Патријарх Кирил се помолио за жртве трагедије у Дому синдиката у Одеси

02-05-2017 12:39:03 | | / vostok.rs |

Патријарх Кирил се у уторак помолио за покој душа погинулих 2. маја 2014. године у Дому синдиката у Одеси, рекао је за РИА Новости портпарол партијарха, свештеник Александар Волков.


„Данас, на трећу годишњицу трагедије у Одеси, патријарх се за време богослужењау Покровском манастиру помолио за људе који су погинули у Дому синдиката“ ,
рекаоје Волков.

После државног удара у Украјини активисти „антимајдана“ су у знак протеста подигли шаторе на тргу Куликово поље у Одеси. 2. маја 2014. суих напали ултрас навијачи фудбалских клубова из Харкова и Одесе и радикали „евромајдана“. Активисти „антимајдана“ су се повукли у Дом синдиката који је ускоро почео да гори. Услед пожара погинуло је 48 људи, а неки блогери су писали да је било 217 жртава, док одески сајт „Тајмер“ наводи податке о 116 погинулих, позивајући се на изворе у правосудним органима и форензичаре.

Истрага трагедије у Одеси се наставља од новембра 2014. године, а судске расправе сезбог различитих разлогаодлажу.Међународне организације су више пута указивале Кијеву на то да у истрази трагедије нема никаквог прогреса.

Припадници Службебезбедности Украјинеданас претресају домове активиста друштвено-политичког покрета „Куликово поље“ које помаже рођацима погинулих у овој трагедији,
јављалокално интернет издање „Тајмер“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут

Руска реч