Шојгу: Русија у Србији види поузданог и провереног партнера

25-04-2017 12:33:49 | | / vostok.rs |


Москва и Београд потврђују заинтересованост за развој сарадње у војној и војно-техничкој сфери, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу у разговору са својим србским колегом Зораном Ђорђевиће на Московској конференцији о безбедности.

„Наши редовни састанци потврђују још једном нашу посвећеност унапређењу сарадње која је успостављена и успоставља се међу нама како у војној тако и у војно-техничкој сфери“, рекао је Шојгу.

Према речима руског министра, Русија у Србији види поузданог, провереног партнера који се такође води основним принципима међународне безбедности.

„Нажалост, свет није мирнији, стабилнији, и догађаји последњих деценија, повезани са обојеним револуцијама и разним врстама инвезија и насилног обарања руководства земаља, ни до чега доброг нису довели“, додао је Шојгу.

Притом, према његовим речима, циљ који је првобитно саопштен — постизање демократије и процват — не примеђује се ни у једној земљи, где су се изводиле обојене револуције.

„Наша Московска конференција има за циљ да се разговара, размењују мишљења о свим овим питањима и можда се нађе неко решење“, навео је руски министар.

Победа Александра Вучића на председничким изборима у Србији појачала је убеђење Русије да ће пријатељски и партнерски односи јачати, додао је Шојгу.

„Молим вас да га поздравите и пожелите му много успеха“, додао је министар.