Рјабков: Истражити околности смрти представника ОЕБС-а у Донбасу

24-04-2017 12:38:19 | | / vostok.rs |


Потребно је истражити околности смрти представника специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а у Донбасу, а сутра ће се о овом питању расправљати на састанцима генералног секретара ОЕБС-а Ламберта Занијера у Москви, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.

„Ми смо брзо одговорили на захтев америчке стране о предаји тела, мада желим да нагласим да су о овом питању одлучивали надлежни органи и структуре у Луганску. Ми смо им дали одговарајуће препоруке, али то је њихова одлука, коју поздрављамо“, одговорио је Рјабков на питање да коментарише изјаву САД да Русија утиче на ДНР и ЛНР.

„Такође бих желео да саопштим да је јуче након овог трагичног догађаја Сергеј Лавров упутио саучешће државном секретару САД. Сматрамо да околности овог инцидента треба даље испитати и размотрити. Сутра ће у Москви бити генерални секретар ОЕБС-а са којим ће Лавров разговарати на ову тему“, рекао је Рјабков.

Раније је ОЕБС саопштио да је патролно возило мисије у недељу наишло на мину на територији Луганске Народне Републике. Једна особа из патроле је погинула, а две су рањене.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут